Skip to content

Materiaalikatselmus tarjoaa suoraa kustannussäästöä yrityksellesi

Materiaalikatselmus tehostaa yrityksesi prosesseja ja vähentää hävikkiä. Meiltä saat yrityksellesi Motiva Oy:n kehittämän materiaalikatselmus konsultoinnin. Hyväksyttyjen asiantuntijoidemme suorittama materiaalikatselmus tunnistaa yrityksesi tuotantoprosessissa vaiheita, joissa säästät rahaa ja ympäristöä materiaalin käyttöä tehostamalla ja hävikkiä vähentämällä.

Materiaalikatselmus kartoittaa mahdollisuudet vajaalla käytöllä olevien resurssien ja sivuvirtojen ympärille syntyvään yritysyhteistyöhön ja teollisiin symbiooseihin. Saatava tieto tarjoaa samalla hyvät lähtökohdat tuotekehitykseen ja tuottaviin materiaalivirtoihin.

Materiaalikatselmus kannattaa aina

  • Kustannussäästöt yleensä vähintään 3 % liikevaihdosta
  • Hävikki vähenee
  • Hiilijalanjälki pienenee
  • Koko yrityksen toiminta tehostuu kohti kiertotaloutta
  • Tieto hyödynnettävissä ympäristö- ja vastuuraportoinneissa. Materiaalikatselmus on konkreettinen vastuullisuustoimenpide.

Materiaalikatselmuksiin on saatavissa Business Finlandin rahoitusta jopa 60 %* katselmusasiantuntijan kustannuksista.
Katso esimerkki alta ja lue lisää Business Finlandin ja Motivan sivuilta.

Materiaalikatsemusasiantuntija palveluksessasi

Tehokkaat käytänteet, prosessit ja viisaat raaka-ainevalinnat hyödyttävät aina yrityksen tutkimus- ja kehittämistoimintaa. Hävikin vähentäminen ja sivuvirtojen hyötykäyttö ovat tärkeä osa kestävää kehitystä ja helppo tapa tuoda kaivattua tehokkuutta ja kustannussäästöjä. Me tunnemme teollisuuden prosessit ja osaamme olla apunasi.

Tehokkuuden parantamiseksi teemme myös sivuvirtojen hyötykäyttöselvityksiä. Kun materiaalivirrat, niiden kustannukset ja laatu tunnistetaan, voidaan eri materiaalivirtojen hyödyntämismahdollisuuksia tarkastella uudella tavalla. Sivuvirtojen laadun parantuessa, ne ovat entistä paremmin hyödynnettävissä. Selvitysten perusteella voi raaka-aineelle avautua uusia teollisia symbiooseja ja sisäisten kiertojen mahdollisuuksia.

Ota yhteyttä parantaaksesi yrityksesi kannattavuutta!

 

motiva logo

Materiaalikatselmus rahoitusesimerkki:*

Katselmusasiantuntijan kustannukset 20 000 €
Yrityksen omat kustannukset max. 20 % 4 000 €
Materiaalikatselmuksen kokonaiskustannukset 24 000 €
Business Finlandin tuki 50 % 12 000 €
Katselmoitavan yrityksen omarahoitus 8 000 €

 

Tutustu toimintaamme!