Siirry pääsisältöön

Edistämässä kiertotaloutta ja materiaaliviisautta

Apila Group Oy Ab perustettiin vuonna 2006, tavoitteenaan luoda uudenlaista, innovatiivista ja menestyksellistä liiketoimintaa tekemättä myönnytyksiä tulevien sukupolvien kustannuksella. Vuosien saatossa olemme kasvaneet ja saaneet tehdä paljon ratkaisukeskeistä työtä kiertotalouden edistämiseksi Suomessa ja muualla maailmassa. Tänä päivänä tarjoamme konkreettisia ratkaisuja ja palveluita asiakkaidemme haasteisiin ja tarpeisiin. Edistämme kiertotaloutta ja materiaaliviisasta tuotekehitystä edelleen. Haluamme olla vahva vaikuttaja ja tavoitteemme on olla teollisuuden kiinnostavin TKI-kumppani.

Monipuolinen laboratorio

Päätoimipaikkamme sijaitsee Kontiolahden Lehmossa, Pohjois-Karjalassa lähellä Joensuuta. Lehmossa meillä on tuote- ja materiaalikehitykseen ja kiertotalouden laadunhallintaan erikoistunut laboratorio. Yhteensä 250 m2 tiloissa teemme monipuolisesti materiaalien ja tuotteiden kehitystä, analyysejä ja koeistusta, protojen valmistusta, vaatimusten mukaisuuden arviointia ja laadunvarmennusta.

Lappeenrannassa toimipisteemme sijaitsee Skinnarilassa LUT-yliopiston ja LAB-ammattikorkeakoulun kampusalueella.

Luotettava kumppani

Toimintamme aikana olemme toimineet mukana yli 250 yhteistyöprojektissa ja asiakastoimeksiannossa. Asiakkainamme on ollut yli sata toimijaa kansainvälisesti ja laaja-alaisesti eri teollisuuden ja yhteiskunnan aloilta. Olemme vahvasti verkostoitunut kumppani. Asiantuntemukseemme luottavat sekä suuret että pienet teollisuustoimijat.

Saadut tunnustukset

  • Kontiolahden vuoden yritys (2021)
  • Teknologiasta tuotteiksi -säätiön tunnustuspalkinto (2020)
  • Start me up -liikeideakilpailu: Kiertotalouspalkinto (2020)
  • Start me up -liikeideakilpailu: Piloitointipalkinto (2020)
  • Start me up -liikeideakilpailu: Pääpalkinto (2017)

Vastuullisuus

Läpinäkyvyys asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden suuntaan on meille tärkeää. Haluamme osoittaa julkisesti, että toimimme liiketoiminnan, henkilöstön, asiakkuuksien sekä lain ja säädösten osalta vastuullisesti. Arvot ja vastuullisuussitouman mukaiset periaatteet ovat läsnä yrityksen päivittäisessä toiminnassa.

 

Henkilöstö

Mervi Matilainen

Mervi Matilainen

Toimitusjohtaja, FT Kemia (2005); Insinööri YAMK Ympäristöteknologia (2017)

+358 45 1113606

Toimitusjohtajan- ja kehitystehtävien lisäksi Mervin työhön kuuluvat asiantuntijapuheenvuorot ja lausunnot. Käytännön rajapinnasta saatu monipuolinen kokemus auttaa suunnittelemaan asiakkaille sopivia, tuottavia TKI-kokonaisuuksia, joilla saavutetaan konkreettisia tuloksia ketterästi. Kemian alalla tutkimus- ja kehitystehtävissä vuodesta 1998, kiertotalouden ratkaisujen parissa vuodesta 2005. Innovatiivinen kannustaja ja rohkea visionääri.

Juha Timonen

Juha Timonen

Materiaaliasiantuntija, FT Kemia (1999)

Materiaalikemia, geopolymeerikemia, laiteanalytiikka, laadunhallinta ja riskianalyysi, teollinen tuotannonsuunnittelu. Juhalla on laaja-alaista asiantuntijaosaamista asiakkaiden projekteihin toteutettavuusarvioinneista materiaali- ja laitevalintoihin, huolellisesti ja resurssitehokkaasti toteutettuna. 20 vuoden kokemus valmistavan teollisuuden palveluksessa. Tuhannen tarpeellisen tiedon tietäjä ja Apila Groupin MacGyver.

Tiina Rasilainen

Tiina Rasilainen

Kemian asiantuntija, FT Kemia (2010); Insinööri AMK Ympäristöteknologia (2002)

Analyyttinen kemia, pintakemia, säteilyturvallisuus, ympäristön radioaktiivisuus, ympäristö- ja työturvallisuus, lainsäädäntö. Tiina toimii projektipäällikkönä ympäristöanalytiikkaan, analyysimenetelmien kehittämiseen, laadunvarmentamiseen, kierrätysmateriaalien hyödyntämiseen ja materiaalien vaatimustenmukaisuuteen liittyvissä projekteissa, ollen vahvasti mukana myös käytännön laboratoriotyössä. Tiinalla on kymmenen vuoden kokemus kemian alalta niin tutkijana, esimiehenä kuin viranomaistehtävissä. Sanavalmis projektien loppuunsaattaja.

Eetu Pietarinen

Eetu Pietarinen

Laboratorioinsinööri, Laborantti (2020); Insinööri AMK Ympäristöteknologia (2017)

Laboratorio- ja ympäristötekniikka, tutkimusmenetelmä- ja tuotekehitys, kestävä kehitys. Eetu keskittyy työssään laboratoriomenetelmien, materiaalien ja tuotteiden kehitykseen, tuoteaihioiden testaamiseen, laboratorion toiminnan ylläpitämiseen ja kehittämiseen sekä muihin asiantuntijatehtäviin. Apilalla Eetu on työskennellyt vuodesta 2019 lähtien. Puuhakas toteuttaja, tehokas ongelmanratkaisija, motivoitunut uusien asioiden äärellä.

Maarit Leppänen

Maarit Leppänen

Myynti- ja markkinointikoordinaattori, MMM Maatalous ja metsätiede (2014)

Metsäekologia, metsien monimuotoisuus ja kestävä käyttö. Bio- ja metsätalouden asiantuntijatehtävät sekä viestinnälliset tehtävät. Maarit on työskennellyt myös palvelumuotoiluun, palvelujen digitalisaatioon, tuotteistamiseen ja markkinointiin liittyvissä tehtävissä. Kokemusta erilaisista toimintaympäristöistä valtionhallinnon alaisista organisaatioista ketteriin startuppeihin. Huolellinen ja periksiantamaton sanataituri.

Ilpo Mustonen

Ilpo Mustonen

Materiaaliasiantuntija, FL Kemia (2000)

Ilpon tehtäväkenttään kuuluu laboratorio- ja mittausmenetelmien kehittäminen asiakkaittemme tarpeisiin. Ilpolla on lähes 20 vuoden kokemus hanketyöskentelystä mm. materiaalikemian, nano-optiikan ja muovitekniikan projekteissa. Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta sekä palvelumuotoilu ovat lähellä Ilpon sydäntä. Ilpolla on kokemusta myös opetus- ja valmennustyöstä. Elämänviisautta ja huumoria täynnä oleva suhdetoiminnan moniosaaja.

Ota yhteyttä

Ota meihin yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla.

Mervi Matilainen, mervi.matilainen@apilagroup.fi, +358 45 1113606

info@apilagroup.fi

Henkilöstön sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi(at)apilagroup.fi

 

Tietoa laskuttajille

Toivomme ensisijaisesti verkkolaskua. Emme ota vastaan paperisia laskuja Hietalantien osoitteeseen.

Verkkolaskut
Verkkolaskuosoite: FI1317453000015729
Operaattori: Nordea (NDEAFIHH)
Aineistomuoto: Finvoice

Laskujen vastaanotto sähköpostitse skannauspalveluun
Laskulla tulee olla seuraavat osoitetiedot
Apila Group Oy Ab
Ostolaskut 13478B
PL 10
57090 VISMA SCAN

Laskut tulee lähettää sähköpostiin liitetiedostoina PDF-muodossa (max 5MB/tiedosto) osoitteeseen:
13478B@scan.netvisor.fi

Mikäli lasku sisältää liitesivuja, näiden tulee olla samassa tiedostossa varsinaisen laskun kanssa.

Paperilaskujen skannauspalvelu
Laskulla ja kirjekuoressa tulee olla seuraavat osoitetiedot
Apila Group Oy Ab
Ostolaskut 13478B
PL 10
57090 VISMA SCAN