Siirry pääsisältöön

Apila Group Oy Ab perustettiin vuonna 2006, tavoitteena luoda uudenlaista, innovatiivista ja menestyksellistä liiketoimintaa tekemättä myönnytyksiä tulevien sukupolvien kustannuksella. Tämän vision ohjaamana tarjoamme nyt konkreettisia ratkaisuja ja palveluita asiakkaidemme haasteisiin ja tarpeisiin.

Sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi(at)apilagroup.fi

Mervi Matilainen

Mervi Matilainen

Toimitusjohtaja, FT Kemia (2005)

+358 45 111 3606

Materiaaliviisas tuotekehitys, sivuvirtojen kemia ja prosessit, kiertotalouden käytännön ratkaisut, liiketoiminnot ja arvoketjut. Toimitusjohtajan- ja kehitystehtävien lisäksi Mervin työhön kuuluvat asiantuntijapuheenvuorot ja lausunnot. Käytännön rajapinnasta saatu monipuolinen kokemus auttaa suunnittelemaan asiakkaille sopivia, tuottavia TKI-kokonaisuuksia, joilla saavutetaan konkreettisia tuloksia ketterästi. Kemian alalla tutkimus- ja kehitystehtävissä vuodesta 1998, kiertotalouden ratkaisujen parissa vuodesta 2005. Innovatiivinen kannustaja ja rohkea visionääri.

Pirjo Rinnepelto

Pirjo Rinnepelto

Palvelujohtaja, DI Ympäristötekniikka ja – johtaminen (2010)

+ 358 40 1494251

Kestävä kehitys, yritysvastuu ja kiertotalouden liiketoiminnot. Pirjon tehtäväkenttään kuuluvat materiaaliviisaiden kiertotalousratkaisujen tuotteistaminen, säädöstenmukaisuuden varmistaminen, vastuullisuusviestintä, palvelujen kehitys ja liiketoimintojen suunnittelu yhdessä asiakkaiden kanssa Suomessa ja kansainvälisesti. Alalla vuodesta 2002. Urallaan hän on työskennellyt viranomaisena sekä asiantuntija- ja johtotehtävissä niin yrityksissä kuin kolmannella sektorilla. Määrätietoinen kehittäjä, jolla maltti pitää tilanteessa kuin tilanteessa.

Kirsi Mononen

Kirsi Mononen

Liiketoiminnan kehitysjohtaja, FT Kemia (2004)

+358 50 5140390

Materiaalikemia, puukemia, bio- ja kiertotalousliiketoiminnan kehittäminen, valmennus. Apilan palvelutuotteiden myynnin ja asiakasvastaavan tehtävien lisäksi Kirsin ydinaluetta ovat kiertotalousliiketoimintamallit, laatuprosessit, asiakkaiden liiketoimintojen ja yhteistyön kehittäminen kotimaassa ja kansainvälisesti. Yli 20 vuotta kokemusta bio- ja kiertotalouden alalta, sisältäen seitsemän vuotta kokemusta korkeakouluopettajana. Aina iloinen, ratkaisukeskeinen tiimihengen nostattaja.

Olli Mulari

Olli Mulari

Teknologia-asiantuntija, DI Konetekniikka (2011)

Projektinhallinta, tuotantoteknologiat ja 3D-suunnittelu, materiaalikatselmukset. Olli vastaa projektipäällikkönä materiaali- ja tuotekehitysprojektien aikataulutuksesta, kustannustenhallinnasta ja asiakkaan tavoitteitten saavuttamisesta. Ollille teollisuusympäristöt ja tuotannon kehitystehtävät ovat tuttuja. Hänellä on kahdeksan vuoden kokemus erilaisista teollisuuden vastuutehtävistä. Osa Apila Groupin tiimiä vuodesta 2018 lähtien. Huumorintajuinen ja mutkaton moniosaaja.

Juha Timonen

Juha Timonen

Materiaaliasiantuntija, FT Kemia (1999)

Materiaalikemia, geopolymeerikemia, laiteanalytiikka, laadunhallinta ja riskianalyysi, teollinen tuotannonsuunnittelu. Juhalla on laaja-alaista asiantuntijaosaamista asiakkaiden projekteihin toteutettavuusarvioinneista materiaali- ja laitevalintoihin, huolellisesti ja resurssitehokkaasti toteutettuna. 20 vuoden kokemus valmistavan teollisuuden palveluksessa. Tuhannen tarpeellisen tiedon tietäjä ja Apila Groupin MacGyver.

Tiina Rasilainen

Tiina Rasilainen

Kemian asiantuntija, FT Kemia (2010)

Analyyttinen kemia, pintakemia, säteilyturvallisuus, ympäristön radioaktiivisuus, ympäristö- ja työturvallisuus, lainsäädäntö. Tiina toimii projektipäällikkönä ympäristöanalytiikkaan, kierrätysmateriaalien hyödyntämiseen, kierrätykseen ja materiaalien vaatimustenmukaisuuteen liittyvissä projekteissa, ollen vahvasti mukana myös käytännön laboratoriotyössä. Tiinalla on kymmenen vuoden kokemus kemian alalta niin tutkijana, esimiehenä kuin viranomaistehtävissä. Sanavalmis projektien loppuunsaattaja.

Fatima Joki-Korpela

Fatima Joki-Korpela

Materiaaliasiantuntija, FT Kemia (2012)

Materiaalikemia, biopohjaisten tuotteiden kehitys, polymeerimateriaalit, mikro- ja nanorakenteiset pinnoitteet, komposiittihartsit ja niiden valmistusteknologiat, kemikaalilainsäädäntö ja käyttöturvallisuus. Fatiman työtehtävissä pääpaino on komposiittimateriaalien, modifioitujen ja syntetisoitujen polymeerien sekä niiden valmistusmenetelmien kehityksessä. Kokemusta tuotannon täytäntöönpanosta, 15 vuoden kokemus materiaalikemian alalta. Lämmin tsemppaaja.

Erja Jaala

Erja Jaala

Laboratoriomestari, Laborantti (2017)

Laboratoriotyöt ja laboratoriotoimintojen koordinointi, tutkimusmenetelmä- ja tuotekehitys sekä ympäristöanalyysipalvelut Aikaisempaa kokemusta myös ryhmänohjauksesta ja back office -toiminnoista. Erja hoitaa hankintakoordinaattorin, kemikaalivastaavan ja työsuojeluvaltuutetun tehtäviä. Laboratorion hengetär, joka pitää monta lankaa käsissään.

Eetu Pietarinen

Eetu Pietarinen

Laboratorioinsinööri, Laborantti (2020); Insinööri AMK Ympäristöteknologia (2017)

Laboratorio- ja ympäristötekniikka, tutkimusmenetelmä- ja tuotekehitys, kestävä kehitys. Eetu keskittyy työssään laboratoriomenetelmien, materiaalien ja tuotteiden kehitykseen, tuoteaihioiden testaamiseen, laboratorion toiminnan ylläpitämiseen ja kehittämiseen sekä muihin asiantuntijatehtäviin. Apilalla Eetu on työskennellyt vuodesta 2019 lähtien. Puuhakas toteuttaja, tehokas ongelmanratkaisija, motivoitunut uusien asioiden äärellä.

Markus Hakkarainen

Markus Hakkarainen

Ympäristöasiantuntija, DI Ympäristötekniikka ja -liiketoiminta (2019)

Ympäristötekniikka, liiketoiminta, kiertotalous, yritysvastuu. Markuksen ydinosaamista ovat ympäristöliiketoiminta, kestävän kehityksen järjestelmät, markkinointi ja näihin liittyvät koordinointi- ja kehitystehtävät. Työkokemusta Markuksella on myös metsäteollisuudesta ja asiakasrajapinnassa toimimisessa. Laaja visio ympäristökysymysten ratkonnasta. Tarkkasilmäinen oivaltaja ja määrätietoinen tiimipelaaja.

Maarit Leppänen

Harjoittelija, MMM Maatalous ja metsätiede (2014)