Skip to content

Edistämässä kiertotaloutta ja materiaaliviisautta

Apila Group Oy Ab perustettiin vuonna 2006, tavoitteenaan luoda uudenlaista, innovatiivista ja menestyksellistä liiketoimintaa tekemättä myönnytyksiä tulevien sukupolvien kustannuksella. Vuosien saatossa olemme kasvaneet ja saaneet tehdä paljon ratkaisukeskeistä työtä kiertotalouden edistämiseksi Suomessa ja muualla maailmassa. Tänä päivänä tarjoamme konkreettisia ratkaisuja ja palveluita asiakkaidemme haasteisiin ja tarpeisiin. Edistämme kiertotaloutta ja materiaaliviisasta tuotekehitystä edelleen. Haluamme olla vahva vaikuttaja ja tavoitteemme on olla teollisuuden kiinnostavin TKI-kumppani.

Monipuolinen laboratorio

Päätoimipaikkamme sijaitsee Kontiolahden Lehmossa, Pohjois-Karjalassa lähellä Joensuuta. Lehmossa meillä on tuote- ja materiaalikehitykseen ja kiertotalouden laadunhallintaan erikoistunut laboratorio. Yhteensä 250 m2 tiloissa teemme monipuolisesti materiaalien ja tuotteiden kehitystä, analyysejä ja koeistusta, protojen valmistusta, vaatimusten mukaisuuden arviointia ja laadunvarmennusta.

Lappeenrannassa toimipisteemme sijaitsee Skinnarilassa LUT-yliopiston ja LAB-ammattikorkeakoulun kampusalueella.

Luotettava kumppani

Toimintamme aikana olemme toimineet mukana yli 250 yhteistyöprojektissa ja asiakastoimeksiannossa. Asiakkainamme on ollut yli sata toimijaa kansainvälisesti ja laaja-alaisesti eri teollisuuden ja yhteiskunnan aloilta. Olemme vahvasti verkostoitunut kumppani. Asiantuntemukseemme luottavat sekä suuret että pienet teollisuustoimijat.

Saadut tunnustukset

  • Kontiolahden vuoden yritys (2021)
  • Teknologiasta tuotteiksi -säätiön tunnustuspalkinto (2020)
  • Start me up -liikeideakilpailu: Kiertotalouspalkinto (2020)
  • Start me up -liikeideakilpailu: Pilotointipalkinto (2020)
  • Start me up -liikeideakilpailu: Pääpalkinto (2017)

Vastuullisuus

Läpinäkyvyys asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden suuntaan on meille tärkeää. Haluamme osoittaa julkisesti, että toimimme liiketoiminnan, henkilöstön, asiakkuuksien sekä lain ja säädösten osalta vastuullisesti. Arvot ja vastuullisuussitouman mukaiset periaatteet ovat läsnä yrityksen päivittäisessä toiminnassa.

 

Henkilöstö

Kirsi Mononen

Kirsi Mononen

Toimitusjohtaja, FT Kemia (2004)

+358 45 111 3606

Toimitusjohtajan- ja kehitystehtävien lisäksi Kirsin ydinaluetta ovat kiertotalousliiketoimintamallit, laatuprosessit, asiakkaiden liiketoimintojen ja yhteistyön kehittäminen kotimaassa ja kansainvälisesti. Yli 20 vuotta kokemusta bio- ja kiertotalouden alalta, sisältäen seitsemän vuotta kokemusta korkeakouluopettajana. Aina iloinen, ratkaisukeskeinen tiimihengen nostattaja.

Juha Timonen

Juha Timonen

Materiaaliasiantuntija, FT Kemia (1999)

+358 50 320 8450

Geopolymeeri- ja materiaalikemia, teollinen tuotannonsuunnittelu, laadunhallinta ja riskianalyysit. Juhalla on laaja-alaista asiantuntijaosaamista asiakkaiden projekteihin toteutettavuusarvioinneista materiaali- ja laitevalintoihin, huolellisesti ja resurssitehokkaasti toteutettuna. 20 vuoden kokemus valmistavan teollisuuden palveluksessa. Tuhannen tarpeellisen tiedon tietäjä ja Apila Groupin MacGyver.

Tiina Rasilainen (vanhempainvapaalla)

Tiina Rasilainen (vanhempainvapaalla)

Kemian asiantuntija, FT Kemia (2010); Insinööri AMK Ympäristöteknologia (2002)

+358 50 560 1510

Mikromuovianalyysit, kemiallinen analytiikka, EHSQ-lainsäädäntö. Tiina toimii projektipäällikkönä ympäristöanalytiikkaan, analyysimenetelmien kehittämiseen, laadunvarmentamiseen, kierrätysmateriaalien hyödyntämiseen ja materiaalien vaatimustenmukaisuuteen liittyvissä projekteissa, ollen vahvasti mukana myös käytännön laboratoriotyössä. Tiinalla on kymmenen vuoden kokemus kemian alalta niin tutkijana, esimiehenä kuin viranomaistehtävissä. Sanavalmis projektien loppuunsaattaja.

Maarit Leppänen

Maarit Leppänen

Myynti- ja markkinointikoordinaattori, MMM Maatalous ja metsätiede (2014)

+358 50 5438 730

Myynti ja markkinointi, Bio- ja metsätalous. Maarit on työskennellyt myös palvelumuotoiluun, palvelujen digitalisaatioon, tuotteistamiseen ja markkinointiin liittyvissä tehtävissä. Kokemusta erilaisista toimintaympäristöistä valtionhallinnon alaisista organisaatioista ketteriin startuppeihin. Huolellinen ja periksiantamaton sanataituri.

Ilpo Mustonen

Ilpo Mustonen

Materiaaliasiantuntija, FL Kemia (2000)

Ilpon tehtäväkenttään kuuluu laboratorio- ja mittausmenetelmien kehittäminen asiakkaittemme tarpeisiin. Ilpolla on lähes 20 vuoden kokemus hanketyöskentelystä mm. materiaalikemian, nano-optiikan ja muovitekniikan projekteissa. Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta sekä palvelumuotoilu ovat lähellä Ilpon sydäntä. Ilpolla on kokemusta myös opetus- ja valmennustyöstä. Elämänviisautta ja huumoria täynnä oleva suhdetoiminnan moniosaaja.

Ota yhteyttä

Ota meihin yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla. Kirsi Mononen, kirsi.mononen@apilagroup.fi, +358 45 1113606 info@apilagroup.fi Henkilöstön sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi(at)apilagroup.fi  

Tietoa laskuttajille

Toivomme ensisijaisesti verkkolaskua. Emme ota vastaan paperisia laskuja Hietalantien osoitteeseen. Verkkolaskut Verkkolaskuosoite: FI1317453000015729 Operaattori: Nordea (NDEAFIHH) Aineistomuoto: Finvoice Laskujen vastaanotto sähköpostitse skannauspalveluun Laskulla tulee olla seuraavat osoitetiedot Apila Group Oy Ab Ostolaskut 13478B PL 10 57090 VISMA SCAN Laskut tulee lähettää sähköpostiin liitetiedostoina PDF-muodossa (max 5MB/tiedosto) osoitteeseen: 13478B@scan.netvisor.fi Mikäli lasku sisältää liitesivuja, näiden tulee olla samassa tiedostossa varsinaisen laskun kanssa. Paperilaskujen skannauspalvelu Laskulla ja kirjekuoressa tulee olla seuraavat osoitetiedot Apila Group Oy Ab Ostolaskut 13478B PL 10 57090 VISMA SCAN