Siirry pääsisältöön

Nykyisten rakennusmateriaalien rajoitteet

Rakennusala ja infrarakentaminen nojaavat vahvasti luonnonkiven ja soran käyttöön. Samaan aikaan on kuitenkin tarpeen vähentää neitseellisten luonnonvarojen käyttöä sekä teollisuuden ympäristövaikutuksia. Luonnonvaroja kuluu myös betonirakenteiden teräsvahvisteisiin, joita käytetään lujuuden ja kestävyyden lisäämiseksi. Teräsvahvistaminen rajoittaa voimakkaasti rakenteen monipuolisia suunnittelumahdollisuuksia, lisäksi se on työvoimavaltainen ja tuotantokustannuksia lisäävä vaihe rakennusprosessissa.

Gepocit® – vahvuus ja monipuolisuus vähemmillä luonnonvaroilla

Apila Groupin kehittämä Gepocit® -ratkaisu on uusi rakennusmateriaali, jossa käytetään energia- ja kaivannaisteollisuuden jäännösresursseja. Kestävien jäännösmateriaalien käyttö ja arvokkaiden luonnonvarojen suojelu edistävät kiertotaloutta. Geopolymeeriliiman ja kuituvahvistuksen ansiosta materiaali ei vaadi lisävahvistusta teräksellä.

Parasta arvoa teollisuuden tarpeisiin

Asiantuntijamme määrittävät Gepocit® -materiaalin koostumuksen asiakkaan yksilöllisten tarpeiden perusteella. Tämä tarkoittaa, että tuotekehityksessä voidaan huomioida erilaisia tuoteominaisuuksia. Gepocit® on vahva, sitä voidaan käyttää monenlaisissa tuotteissa ja on erittäin kustannustehokas. Gepocit®:ia voidaan käyttää monipuolisesti esimerkiksi kevyenä eristemateriaalina tai vettä läpäisevä katukivetysmateriaalina. Materiaalia on saatavana myös marmorikuviona tai valkoisena koristepinnoitteena.

Energia- ja kaivosteollisuuden ei-orgaanisia, mineraalipohjaisia jäännösresursseja on runsaasti. Näitä arvokkaita resursseja ei ole tällä hetkellä täysin hyödynnetty. Apila Groupin laajan kemian tuntemuksen ja kivipohjaisten materiaalien asiantuntemuksen ansiosta nämä arvokkaat resurssit voidaan nyt muuttaa ainutlaatuiseksi ja vahvaksi rakennusmateriaaliksi.

Kiinnostaako vallankumoukselliset rakennusmateriaalit? Asiantuntijamme määrittävät Gepocit® -materiaalin koostumuksen tarpeidesi perusteella. Vai haetko teollisille sivuvirroillesi suurempaa arvoa? Meillä on sinulle räätälöityjä ratkaisuja.

Ota yhteyttä kysyäksesi lisää!