Skip to content

Muovien kierrätys Suomessa on edennyt isoin harppauksin, eikä ihme, sillä muovilla on monia hyviä ominaisuuksia. Muovin kemiallisen sisaruksen, kumin kierrätys on kuromassa muovin etumatkaa kiinni. 

Muovit ja kumit valmistetaan samoista polymeeriperheistä. Suomen kumiteollisuus valmistaa pääasiassa renkaita ja teknisiä kumituotteita, joista valtaosa menee vientiin. Kumimateriaalien kierrätykseen on panostettu paljon, mutta uusia innovaatioita materiaalin hyödyntämiseksi kaivataan edelleen.  

Kierrätysmateriaalien käyttö kiinnostaa suomalaista teollisuutta 

EU:n muovistrategian tavoitteena on vähentää muovien ympäristökuormitusta sekä riippuvuutta fossiilisista polttoaineista. Strategia pyrkii edistämään muovien kestävämpää kulutusta ja tuotantoa muutamalla tapaa, jolla muovituotteita suunnitellaan, valmistetaan ja kierrätetään. Suomalaiset yritykset ovat yhä enenevissä määrin edelläkävijöinä vastaamassa EU:n muovistrategian tiukentuviin säännöksiin. 

Kierrätysmateriaaleissa tärkeää on alkuperä, laatu ja prosessoitavuus. Apila Groupilla on vuosien kokemus kumimateriaaleista ja työskentelemme aktiivisesti kumi- ja muovimateriaalien kierrätettävyyden ja kestävän käytön edistämiseksi tuotteissa. Tunnemme kierrätettävän kumimateriaalin haasteet, materiaalivirrat ja teollisuuden toimijat. 

Käyttääkö sinun yrityksesi kumia tuotteidesi raaka-aineina? Oletko kiinnostunut lisäämään kierrätysmateriaaleja tuotteissasi? 

Ota yhteyttä Apilan asiantuntijoihin: Kirsi Mononen, kirsi.mononen@apilagroup.fi, puh. +358 45 111 3606.