Skip to content

Lopelle valmistuu 2023 vuoden alussa uudenlainen kiertotaloustehdas, jossa valmistetaan käytetyistä autonrenkaista laadukasta uusiokumia teollisuuden tarpeisiin. Apila Group valmistelee yritysekosysteemiä uusiokumia tuottavan laitoksen ja tuotteita valmistavan teollisuuden kanssa.  

Projektin tavoite on yritysyhteistyönä varmistaa, että Suomen Rengaskierrätyksen uudessa laitoksessa tuotettavat materiaalijakeet vastaavat tuotteiden vaatimuksiin. Yhteistyön avulla halutaan mahdollistaa teollisuuden tarpeisiin vastaavan kotimaisen kiertotalousraaka-aineen saatavuus Suomessa. 

Projektiin kuuluu uusiomateriaalin mekaanisten ja kemiallisten ominaisuuksien arviointi, raaka-aineen mahdollisuuksien selvittäminen erilaisissa muovi- ja kumikomposiittituotteissa sekä erilaisissa valmistusteknologioissa, koekappaleiden valmistus ja koeistuskokeet. Teollisuuden raaka-aineita koskevat tarpeet ja avoimet kysymykset kartoitetaan haastatteluin materiaaliasiantuntijoiden toimesta. Kiinnostuneiden yritysten kanssa suunnitellaan yhteisprojekti, mukaan lukien rahoitushaun valmistelu. Mahdollisessa yritysten yhteishankkeen tarkoitus on syventää tuotekehitystä uusiokumin hyödynnettävyyden varmistamiseksi ja teollisuuden tuotteiden kiertotalousasteen nostamiseksi.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Pirjo Rinnepelto, 040 1494251, pirjo.rinnepelto(at)apilagroup.fi

Lue lisää yritysekosysteemipalveluistamme!