Skip to content

Joulukuussa saimme vieraakseen Kontiolahden kunnan kunnanjohtajan Jere Penttilän.  Siirsimme toimintojamme kunnan alueelle noin vuosi sitten, kun perustimme alun perin metallipajana toimineen hallin tiloihin monipuolisen kehityslaboratorion nykyaikaisilla välineillä. Samaan aikaan tiimimme on kasvanut ja osaamisemme moninaistunut. Iso osa työstä onkin siirtynyt ’konsultin kopperosta’ kehityslaboratorioon.

Laboratorion myötä tarjoamme entistäkin vahvempaa ja käytännönläheisempää tuote- ja palvelukehitystä asiakkaillemme.  Palvelumme perusta on materiaaliviisaus ja tapaamme toimia kuvaa poikkitieteellisyys ja käyttäjälähtöisyys. Nämä luovat pohjan, jolla kiertotalous voi toteutua. Kehityslaboratoriomme resurssit yhdistettynä kemian ja ympäristöalan osaamiseen mahdollistaa uusien materiaaliviisaiden raaka-aineiden sekä uusien kestävien ja kustannustehokkaiden tuotteiden nopean tuotekehityksen ja testauksen proto-mittakaavassa.

Nyt meillä on hyvät mahdollisuudet tehdä töitä ihan oikeastikin kädet savessa, tai milloin missäkin materiaalissa. Teollisuusasiakkaat kaipaavat oman tuotekehityksensä tueksi nopeita ja innovatiivisia kokeiluja, joissa on vahva asiantuntemus taustalla.  Vahvuutemme onkin juuri tässä.

Tiloja ja välineistöä kehitetään edelleen kuluvana vuonna.  Selvää on, että taipaleemme materiaaliviisaiden ratkaisujen kehittäjänä on tämän uuden startin myötä vasta alussa.

Kuvassa vasemmalta oikealle: Apila Group Oy Ab:n toimitusjohtaja Mervi Matilainen, Kontiolahden kunnanjohtaja Jere Penttilä, materiaaliasiantuntija Juha Timonen ja tutkimusavusta Erja Jaala 3D-tulostimen toimintaa tarkastelemassa.

 

Artikkelilla on 0 kommenttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *