Skip to content

Lenkki Oy esitteli uuden ELT+ by Solepex® kengänpohjan, jonka valmistuksessa hyödynnetään Suomen Rengaskierrätys Oy:n Lopen kiertotalouslaitokselta tulevaa uusiomateriaalia.

Käytöstä poistetuista autonrenkaista valmistetaan ELT-jauhetta ja granulaattia, joita voidaan käyttää erilaisissa kumi- ja muovituotteissa korvaamaan neitseellisiä raaka-aineita. Kierrätettyjä raaka-aineita käyttämällä voidaan pienentää tuotteiden ympäristöjalanjälkeä, eli tuotteen elinkaaren aikaisia ympäristövaikutuksia.

Apila Group ja Suomen Rengaskierrätys Oy ovat yhdessä tehneet pitkäjänteistä työtä ELT-materiaalien parissa. Lenkki Oy:n uusi ELT+ by Solepex® on loistava esimerkki siitä, miten kierrätysmateriaalien käyttö voi parantaa lopputuotteen laatua. ELT-materiaali antaa kengänpohjalle samoja turvallisuutta parantavia ominaisuuksia, mitkä ovat tärkeitä myös autonrenkaissa: pitoa ja kulutuksenkestävyyttä.

Lue Lenkki Oy:n ELT+ by Solepex® kengänpohjista täältä.

Kiinnostuitko uusiomateriaaleista? Tarjoamme yrityksellesi matalan kynnyksen materiaali- ja tuotekehityspalveluja nopeista kokeiluista aina pidemmälle vietyyn tuotteistamiseen saakka.

Ota yhteyttä: Kirsi Mononen, kirsi.mononen@apilagroup.fi, puh. +358 45 111 3606.