Siirry pääsisältöön

Toteutimme FIBSry verkoston jäsenille tänään valmennuksen aiheesta ’Tuotekehitys vastuullisen kiertotalouden lähtökohtana’. Meiltä vastuullisesta tuotekehityksestä oli kertomassa toimitusjohtajamme Mervi Matilainen ja hänen lisäkseen oli ilo saada vieraaksi Berner Oy:n laatu- ja ympäristöpäällikkö Heini Koivistoinen.

Esitysten ja osallistujien vilkkaiden keskustelujen pohjalta tunnistettiin materiaalikierron mahdollisuuksiksi mm. pienemmät ilmasto- ja ympäristövaikutukset, paikallisuus ja tunnetut raaka-ainelähteet sekä uudet tuotemahdollisuudet.

Työpajassa pureuduttiin myös siihen mitä yhteistä on vastuullisuustyöllä, raaka-ainevalinnoilla ja kiertotaloudella. Kaikilla kolmella osa-alueella on yhteisiä tavoitteita, ja onnistuneella tuotesuunnittelulla ja raaka-ainevalinnoilla päästään lähemmäs kohti kiertotaloutta ja vastuullisuustavoitteiden toteutumista.

Isot kiitokset Berner Oy:n Heinille, ja kaikille tapahtumaan ja virinneeseen keskusteluun osallistuneille!

Valmennus oli osa FIBS Pro -jäsenille tarkoitettua Kiertotalouslähtöinen tuotesuunnittelu -tilaisuussarjaa, jonka FIBS ja Apila Group järjestävät yhteistyössä vuoden 2022 aikana. Valmennukset jatkuvat toukokuussa, jolloin aiheena on Viisaat materiaalivalinnat kestävässä tuotekehityksessä. Ilmoittaudu mukaan!

https://www.fibsry.fi/tilaisuudet/kiertotalouslahtoinen-tuotesuunnittelu-2-3-viisaat-materiaalivalinnat-kestavassa-tuotekehityksessa/