Skip to content

Lappeenrannan kaupungin järjestämä kansainvälinen UpCycle – Kiertotalous & Design -tapahtuma avasi näkymää suomalaiseen teollisuuteen. Kehitysjohtaja Kirsi Mononen: ”Suomessa ollaan kiertotaloudessa pitkällä, sillä hyvin erilaiset teollisuudenalat ovat lähteneet miettimään kiertotaloutta myös omia palvelujaan kehittämällä.” Kirsi korostaakin perinteisen tuotekehityksen ohella myös palvelumuotoilun tärkeyttä. 

Tapahtumassa oli hyvä kattaus erilaisia esimerkkejä, kuinka minkä tahansa teollisuuden- ja myös palvelualan kannattaa tarkastella tulevaisuuden tuotteitaan kiertotaloutta silmällä pitäen. Tapahtumaan osallistui monipuolinen joukko: nuoria, startup-yrityksiä, tieteentekijöitä ja ohjelmatason toimijoita. ”Monipuolinen osallistujakunta tarkoittaa myös laajempaa näkökulmaa.” 

Hybridinä toteutetussa tapahtumassa oli osallistujia sekä etäyhteyden välityksellä, että paikan päällä. Apila Groupista osallistui hybriditapahtumaan väkeä sekä etänä että paikan päällä. Kirsi Monosen kokemus oli, että toteutustapa toimi hyvin. Toimitusjohtajamme Mervi Matilainen piti tilaisuudessa etäpuheenvuoron materiaaliviisaudesta ja Apila Groupin kehittämästä Gepocit-geopolymeerimateriaalista, osana Stories and presentations of successful circular economy products –ohjelmaosuutta. Paikan päällä Apilaa oli edustamassa kehitysjohtaja Kirsi Mononen sekä materiaaliasiantuntija Juha Timonen.

Mervin puheenvuoro on katsottavissa Greenreality Lappeenrannan YouTube-kanavalta. Puheenvuoro alkaa noin kohdasta 14:30.

Linkki suoraan puheenvuoroon: https://youtu.be/1fOo1KQxTG4?t=870
Koko tallenne: https://www.youtube.com/watch?v=1fOo1KQxTG4