Skip to content
Gepocit meluvalli Lappeenranta

Vallankumouksellinen ympäristöystävällinen rakennusmateriaali

Oletpa suuri tai pieni rakennusalan toimija, voimme tarjota juuri sinun yrityksellesi sopivan tavan hyödyntää osaamistamme ympäristöystävällisten ja monipuolisten geopolymeerien reseptöinnissä ja materiaaliverkoston luomisessa.

Geopolymeeri kuutioita

Oletko innovatiivinen valutuotteiden, keraamisten tuotteiden tai betonin valmistaja? Haluatko lisätä tuotevalikoimaasi vähähiilisiä ja vahvoja tuotteita, joita ei tarvitse vahvistaa teräksellä? Suunnittelemme yrityksellesi uuden premium-tason geopolymeerimateriaalin jota pystyt valmistamaan ja joka soveltuu erityisesti arvokohteisiin.

Oletko rakennuttaja, urakoitsija, arkkitehti, suunnittelija tai muotoilija? Oletko kiinnostunut kokeilemaan alhaisemman hiilijalanjäljen premium-tuotetta korvaamaan betonia kohteessasi? Kauttamme voit kokeilla tuotetta pienessä mittakaavassa – luomme kohteeseen täsmällisesti soveltuvan materiaalin. Etsimme sinulle verkoston, joka auttaa käytännön toteutuksessa.

Meiltä saat myös koekappaleet valitsemallasi Gepocit®-reseptillä valmistettuna, jotta voit vakuuttua ja vaikuttua geopolymeereistä!

Mikä on geopolymeeri?

Geopolymeeri on innovatiivinen ja ekologisempi materiaali, jolla voidaan korvata sementtiä. Sitä voidaan käyttää kaikkeen mihin sementtiäkin – ja enempään. Geopolymeerikomposiitit rakentuvat valitun geopolymeerin, hiekan ja soran yhdistelmästä. Näin muodostuu betonin kaltainen, mutta ominaisuuksiltaan parempi ja monikäyttöisempi rakennusmateriaali.

Geopolymeerissa reseptiikkaa saadaan sovitettua vastaamaan haluttuja ominaisuuksia. Niiden valmistuksessa voidaan hyödyntää myös teollisuuden sivuvirtoja, jolloin kiertotalouden määrää lopputuotteessa saadaan entisestään lisättyä. Parhaimmillaan geopolymeeri on 98 prosenttisesti kiertotalouspohjainen ja betoniin verrattuna 80 prosenttia vähemmän luontoa kuormittava!

Gepocit® – vahvuus ja monipuolisuus vähemmillä luonnonvaroilla

Apila Groupin kehittämä Gepocit® -geopolymeeriratkaisu tuo asiakkaillemme hyödynnettäväksi uuden korkean arvon rakennusmateriaalin, jolla on alhaisempi hiilijalanjälki kuin muilla vastaavilla tuotteilla. Gepocit® -materiaaliosaamisemme avulla laadimme sinulle geopolymeerimateriaalin haluamillasi ominaisuuksilla.

Geopolymeeri on materiaalina tavanomaista betonia vahvempaa, eikä se tarvitse teräsvahvistusta sovellettavissa olevien geopolymeeriliiman ja kuituvahvistuksen ansiosta. Geopolymeerillä on parempi lämmönkesto ja lämpökovettuminen verrattuna betoniin. Tämä mahdollistaa myös materiaalin 3D-printattavuuden ja soveltuvuuden eri tuotantoteknologioille. Se voidaan valmistaa jopa 98 prosenttisesti kierrätysraaka-aineista, jolloin sen valmistus vaatii vähemmän neitseellisiä ainesosia, tehden siitä vähäpäästöisen vaihtoehdon betonille.

Materiaalin esteettisyyteen pystytään vaikuttamaan reseptöinnissä ja sitä on saatavana myös marmorikuviolla tai valkoisena koristepinnoitteena. Alla kuvattuna kuudella eri reseptillä tehtyjä havainnekappaleita.

Syitä valita Gepocit®:

  • Vahvuus
  • Ei vaadi teräsvahvisteita
  • Yksilöitävä resepti halutuin ominaisuuksin
  • Materiaali mahdollistaa teollisen muotoilun haluttuun muotoon
  • 3D-tulostettavuus
  • Nopea lämpökovettuvuus
  • Käytön kustannustehokkuus
  • Monipuolisemmat käyttömahdollisuudet kuin betonilla

Parasta arvoa teollisuuden tarpeisiin

Asiantuntijamme määrittävät Gepocit® -materiaalin koostumuksen asiakkaan yksilöllisten tarpeiden perusteella. Tämä tarkoittaa, että reseptöinnissä voidaan huomioida erilaisia tuoteominaisuuksia vastaamaan asiakkaan tarpeita. Gepocit® on vahva, korkealuokkainen keraaminen materiaali. Korkean lisäarvon rakennustuotteena se soveltuu erityisesti arvokohteisiin.

Energia- ja kaivosteollisuuden ei-orgaanisia, mineraalipohjaisia jäännösresursseja on saatavilla runsaasti, sillä näitä arvokkaita resursseja ei tällä hetkellä hyödynnetä täysin. Apila Groupin laajan kemian ja kivipohjaisten materiaalien asiantuntemuksen ansiosta betonia voidaan nyt korvata vahvalla ja monipuolisella premium-materiaalilla.

Apila Groupin avulla saat käyttöösi kaikki geopolymeerien mahdollisuudet. Meiltä löytyy työkaluja turvallisesti valmistetun geopolymeerin reseptiikkaan. Asiantuntijamme määrittävät Gepocit® -materiaalin reseptöinnin ja koostumuksen kokonaisvaltaisesti tarpeidesi ja käytettävissä olevien raaka-aineiden perusteella. Lisäksi autamme verkostojen löytämisessä ja hyödyntämisessä visiosi toteuttamiseksi. Vai haetko teollisille sivuvirroillesi suurempaa arvoa? Meillä on sinulle räätälöityjä ratkaisuja.

Gepocit® on Apila Group Oy Ab:n rekisteröimä tavaramerkki. 
(Yläreunan kuva: Apilan reseptöimä Geopolymeeri meluvalli Lappeenrannassa)

Ota yhteyttä kysyäksesi lisää!