Skip to content

Blogikirjoitus – Toimitusjohtaja Mervi Matilainen

Olen aktiivinen kirppareiden kiertäjä, ja se näkyy myös yrityksessämme: olen hankkinut toimistokalusteita, huonekaluja, verhoja, tauluja ja jopa astioita yrityksen toimitiloihin käytettynä. Tavaroiden kestävä käyttö on yksi henkilökohtaisista arvoistani – ja tätä kohti tahdomme myös koko yrityksen johtavan tuotantoteollisuutta materiaaliviisaiden palveluidemme kautta.

Kirpparilöytö oli myös jokin aika sitten taulu, johon voi muodostaa valkoisilla kirjaimilla tekstiä. Se sellainen taulu, jota käytettiin minun lapsuudessani kouluvalokuvauksessa kertomaan mikä koulu ja mikä luokka luokkakuvassa istui. Taulun mukana tuli kourallinen kirjaimia, ja hetken niitä pyöriteltyäni sain muodostettua muutamia hajanaisia sanoja, jotka voisivat olla yrityksen sisäisiä arvoja. Saimme sitten markkinoinnin ihmisen kanssa ajatuksen, että laitetaan virallinen sisäisten arvojen haku käyntiin, ja tällä viikolla saapui tulokset. Jokainen yrityksen työntekijä antoi oman näkemyksensä, ja arvoiksi valikoitui kolme selvästi muiden edelle:

Materiaaliviisaus, joka on koko toimintamme kulmakivi. Kestävää, ympäristön kannalta parempaa tuotekehitystä.

Innovatiivisuus, joka ohjaa meitä löytämään asiakkaille uudenlaisia ja rohkeita ratkaisuja.

Ratkaisukeskeisyys, joka vie meidät ja asiakkaat maaliin, eikä työn tuloksena ole pelkkää sanahelinää.

Kaksi muuta esiin noussutta arvoa olivat:

Henkilöstön osaamisen arvostus, joka on ehdoton edellytys henkilöpainotteisessa työssä (ja mitäpä muutakaan voisi, kun näkee, miten osaava meidän henkilöstömme on), sekä

Ketteryys, joka tekee prosesseistamme nopeita ja tehokkaita, ja auttaa meitä välttämään päätöksenteossa ja tarjouksissa aikaa vieviä mutkia.

Olen suorastaan ylpeä henkilöstöstä, joka nämä arvot on löytänyt ja sisäistänyt meillä työskennellessään. Niihin nojaten on itse helppo tehdä päätöksiä.

Arvojen ohella toinen päätöksentekoa ohjaava instrumentti yrityksissä on vastuullisuus, ja kun se on kunnossa, sanotaan, että ”yrittäjä voi nukkua yönsä paremmin”. Vastuullisuussitoumuksia pidetään monesti itsestäänselvyyksinä, mutta meillä ne kirjoitettiin nyt ylös sen mukaisesti, miten meillä on aina toimittu. Vastuullisuussitoumuksemme löytyy nyt [täältä]. Haluamme näiden sitoumuksien kautta osoittaa julkisesti, että toimimme liiketoiminnan, henkilöstön, asiakkuuksien sekä lain ja säädösten osalta vastuullisesti.

Sitoumuksissa on tuotu esille myös vastuullisuutemme ympäristöä kohtaan. Vaikka se on osa jokapäiväistä työtämme, halusimme senkin osalta toimia arvojemme mukaisesti ratkaisukeskeisesti, ja järjestimme lokakuun alussa toimitilojemme ympäristössä roskienkeräys -tempauksen. Saimme muutaman muunkin alueen toimijan innostumaan asiasta, ja roskasaaliskin oli merkittävä. Kiitos vielä tempaukseen osallistuneille Apila Groupin ja Greenfox Oy:n työntekijöille aktiivisuudesta, sekä Kontiolahden kunnalle ja PKO Lehmon S-marketille teknisestä tuesta!