Skip to content

Kiertotalous avaa yrityksille mahdollisuuksia uudenlaiseen kasvuun, joka syntyy monimuotoisissa arvoverkostoissa ja avoimessa yhteistyössä. Uudet teknologiat tukevat kaikkea tätä ja ICT-alalla on merkittävä rooli resurssiviisaassa liiketoiminnassa.  Älyteknologian avulla teollisuus pystyy käyttämään olemassa olevaa tietoa tuotannosta tehokkaammin tuotannon ohjaamisessa, kehittämisessä ja esimerkiksi simuloimaan ja optimoimaan tuotantoa ennen valmistuksen aloittamista. ICT tarjoaa useita ratkaisuja, joiden avulla yritykset voivat saavuttaa resurssisäästöjä ja parantaa tuottavuuttaan merkittävästi.

Aikaisempien kiertotalouden ilmiöitä käsitelleiden Teollisuuden symbioosit- työpajan pohjalta jatkamme työskentelyä teemalla ”ICT ja kiertotalous”. Työpajan tavoitteena on löytää symbiooseja ja yhteistyömahdollisuuksia osallistujien kesken resurssiviisaan, kannattavan liiketoiminnan edistämiseksi.

Työpajassa

  • kuullaan konkreettisista älyteknologiaratkaisuista resurssitehokkuuden ja kannattavuuden parantamiseksi teollisuudessa;
  • ideoidaan uusia toimintatapoja yritystoiminnan kehittämiseksi;
  • etsitään yhteistyömahdollisuuksia laaja-alaisesti ja aktiivisesti muiden yritysten kanssa.

Työpajassa osallistuvien yritysten kesken jaetaan tietoa tarjolla olevista ja hyödynnettävistä resursseista sekä tunnistetaan yhteisiä synergioita.  Parhaimmillaan yhteisistä synergioista syntyy uusia toimintatapoja ja innovaatioaihioita.

Ohjelma ja ilmoittautumiset 28.2.2018 mennessä

Tervetuloa verkostoitumaan!

Työpaja on osa Wirman ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston toteuttamaa FISS Etelä-Karjalan teollisten symbioosien palvelu – hanketta. Apila Group Oy toimii hankkeessa työpajakoordinaattorina kymmenvuotisella symbioosien fasilitointikokemuksella.  Lue lisää hankkeesta

Hankkessa toteutettuja aiempia työpajoja ovat

Hukkaresursseista liiketoimintaa 12.1.2017

Hukkaresurssit kiertoon rakentamisessa 28.3.2017

Kestävä ruokatalous – ravinnekierto & ruokahävikin hallinta 19.10.2017