Skip to content

Osana Rääkkylän Biotuotteistamon kehityshanketta järjestettiin marras-joulukuussa 2016 Pohjois-Karjalan alueelle painottunut kuluttaja-gallup, jossa tiedusteltiin kuluttajien ostopäätöksiin vaikuttavia tekijöitä. Kohteena olivat elintarvikkeet.

Kyselyyn osallistui 239 vastaajaa. Tulosten perusteella kuluttajat alueella arvostavat erityisesti sitä, että tuotteen alkuperä on tunnettu. Suurin osa vastaajista ilmoittikin valitsevansa elintarvikkeensa erityisesti kotimaisuuden perusteella. Se, että ruoka on tuotettu lähellä, oli myös alueellisesti merkittävä elintarvikkeen valintaan vaikuttava tekijä. Yli puolet kyselyyn osallistuneista piti tärkeimpinä tekijöinä myös ruoan puhtautta, terveellisyyttä ja lisäaineettomuutta.

Kiitos kaikille kyselyyn osallistuneille!

Tulokset nähtävissä myös täällä: Kuluttaja-gallupin tulokset 2016


Rääkkylään suunniteltu Biotuotteistamo haluaa tehdä suomalaista, puhdasta ruokaa ja elintarvikeosaamista entistä tunnetummaksi sekä Suomessa että ulkomailla. Kysely oli osa Biotuotteistamo-hanketta, jota veti Apila Group Oy Ab Rääkkylän kunnalle ja Keski-Karjalan Kehitysyhtiö Oy:lle